Dag 15

Nu är vi tillbaka på hotellet helt utslagna och trötta efter en lång dag. Vi har hunnit besöka 4 av 5 byar i Cinqe Terre. Vi ska ta den femte imorgon bitti hade vi tänkt, innan vi åker mot Pisa och Rom.

Dagen idag har varit superbra! Vi åkte som sagt tåg till La Spezia och därefter ett lite mindre tåg till Varnezza, en utav de fem öarna. Här kom vi fram till vårat hotell/lägenhet som vi ska ha en natt.

När vi hade får lite mat i magen började vår vandring mot en annan by vid namn Corniglia. Det tog ett par timmar att komma fram. Dels är det väldigt tufft att vandra i värmen och dels gör höjdskillnaden sin påverkan. Och inte nog med att man ska gå så ska man ju hinna kolla på allt också! Halvvägs ungefär fanns det en mysig liten ”bar” där kunde man köpa färsk frukt, smootisar osv. För min del blev det en vattenmelonssmoothie, välbehövligt! Mycket god!

Vandringen fortsatte ner till byn där vi sedan tog tåget mot Maranola och gjorde ett snabbt stopp där innan vi åkte till Riomaggiore. Där åt vi pizza innan vi begav oss hemåt igen. Väl hemma gick vi tvärsöver ”gatan” och genom en liten tunnel/grotta och tog ett nattbad, det var helt underbart! Stjärnklar himmel, ljummet hav och hela viken för oss själva (ett tag iaf) .

Ett svar på “Dag 15”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.