Dag 50, 51, 52

Cape Tribulation

Dag 50

Denna morgonen var det att ställa kl på 6.30. Vi blev upplockade av en liten buss och vårat gäng som skulle ut på tur i 2 dagar och 1 natt. Vi åkte med ett företag som heter Uncle Brains. Det började med att åka till ett litet ställe där det fanns Wallabies, det är typ små kängururs som blir där det finns en massa sten (granit). Där fick man mata de små djuren. Vi åkte sedan vidare för att äta lunch efter att vi kollat på lite utkiksplats, sedan var det dags förr ett bad i en george. Ett av de få platserna som man kan bada i uppe i Cairns pga. krokodiler. Vi åkte också ut på en flod och spanade efter krokodiler och såg en 4 meter lång hane ligga i ena kanten. Vi kom fram till hostlet och sov i två timmar. Vi var sååå trötta. Vi var även så glada att det var ett hostel, vi var inställda på att det var tält. Vi käkade kvällsmat. Sedan var det nattvandring i regnskogen. Vi var va ute i 3 h, vi såg spindlar, insekter, massa olika växter mm. Emilia såg även en orm. Vi sov helt ok den natten, det var fruktansvärt varmt och man kunde inte riktigt släppa alla kryp o spindlar man hade sett.

dag 51

Ny dag, nya äventyr. Denna dagen bestod utav bad i ett annat ställe av regnskogen. Det fanns en gunga så man kunde hoppa i vattnet. Riktigt kul! Vi var också i Port Douglas och var på ”4mile Beach”, det var fint men blåsigt så det blev inget bad där. Plus att det är krokodiler där så vi ville inte bada även om det var en inhängnad. Men vi gick till en utkiksplats och kollade över staden därifrån! Sedan var det dags att åka hem till hostlet. Där hämtade vi våra vätskor och gick till vårat andra hostel där vi hade ett privatrum! Så skönt! Vi kände att vi behövde det innan vi skulle flyga till Nya Zeeland.

Dag 52

En heldag i Cairns och vi gick en sväng i stan. Det var en fin och lugn stad. Vi gick till ett köpcentrum och till Kmart såklart. Där blev det lite shopping. Efter det gick vi till en butik/café och åt lunch. Detta var inte heller i vilket café som helst utan ett svenskt café! Det kändes så konstigt att se knäckebröd, marabou, OLW ostbågar m.m. På menyn fanns det köttbullar och potatis, smörgåstårta osv. För vår del blev det varsin paj. Mycket gott! Eftermiddagen spenderades på hostelrummet med att packa väskor och fixa inför flygningen som skulle komma följande natt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.