Dag 57,58,59

Dag 57

I måndags åkte vi från Picton mot Marahau. Här spenderade vi två nätter. Påväg dit stannade till för att gå en bit på en vandringsled. Vi kom upp på en fin Lookout, det påminde oss mycket om när vi var i Norge. Så fint iallafall! Sedan åkte vi bil en bit, och nästa stopp blev vid Pelorus Bridge. Vilket är en utan de inspelningsplatser som är med i The Hobbit. Så coolt. Det såg ut som det gjorde på filmen ungefär. Vidare i bilen igen mot Kaiteriteri för en snabb gång mot ännu en Lookout. Efter det körde vi mot Marahau. Det blev en tidig kväll för oss då vi anmälde oss till ett skydive/fallskärmshoppning.

Dag 58

Dagen började tidigt 06.30 med att vi fick reda på om det skulle bli fallskärmshoppning eller inte. Just för att det hänger så mycket på vädret. Men det såg ljust ut så vid kl. 07.00 kom de för att hämta upp oss. Det var Emilia och jag, sedan yttligare 4 stycken från våran grupp.

När vi kom fram fick vi fylla i papper och väga ska för att matcha ihop med vikterna med den vi skulle flyga med. Vi fick bestämma om vi ville ha någon som skulle filma oss. Vilket Vi ville. Sedan gick igenom hur hoppet skulle gå till, vi fick på oss overaller och ”mössor” och träffa de som vi skulle hoppa med. Vi hoppade in i flygplanet och blev fastspända med de som vi hoppade med. Vi hade utsikt över hela Abel Tasman nationalpark. Vilket var väldigt stort! När vi va uppe på 13500 meter som vi skulle hoppa utifrån. Började Emilia och hennes hoppare, sedan var det min tur. Såå coolt! Det var frittfall ett par sekunder, ca 15-20 sekunder innan fallskärmen kom ut. Och efter det blev det precis tyst och vi svävade och hade sån fin utsikt. Sedan var vi nere på marken igen. Allt gick så fort! Så jag är glad att jag betalade så mycket extra för att få allt på film! Så kul att ha och kolla tillbaka på, samt visa er där hemma!

Resten av dagen tog vi det lugnt. Vi gick en runda i nationalparken och satt och solade lite. Dock med långkläder och jacka på för det var så kallt. Vi fick lite samma känsla som om vi vore på skidsemester. Härligt! Vi är nog extra frusna nu eftersom vi kom från Cairns där det var ca 35 grader när vi lämnade och sedan kommer till detta klimatet nu. Kanske inte så dumt ändå eftersom vi hinner vänja oss lite vid det innan vi kommer hem till Sverige.

Dag 59

Idag checkade vi ut från hostlet. Vi har åkt ganska mycket bil idag, vi har stannat till på lite utkiksplatser samt en sjö vid namn ”Nelson Lake”. Det var mycket fint! Nu sitter vi på vårat nya hostel och har lagat mat och ska strax duscha. Detta hostlet är superfint! Det är som ett jättestort fint gammat hus som är ombyggt till ett hostel. Vi ska stanna här i 2 nätter innan vi bör av mot Christchurch igen för att lämna och hämta folk.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.