Dag 60 och 61

Dag 60

Igår var det en händelserik dag. Vi lämnade hostlet där vi trodde att vi skulle bo på i två nätter. Så med en snabbpackad väska så var vi i bilen påväg mot första ”vandringsleden”. Det var 1 mil utmed västkusten vi gick. Vacker utsikt! sedan begav vi oss till nästa gångled. Även denna utmed havet fast lite kortare. Vi gick till stenar/berg som låg i havet och hade blivit slipade till en konstig form. De hette ”pancake rocks” och såg även ut som pannkakor. Märkligt! Sedan åkte vi och åt lite lunch. Strax efter det var vi på vårat hostel. Checkade in och slappade lite innan vi åkte iväg igen för att kolla på naturen runt om. Vi var vid en sjö, vattenfall och en flod med ljusblått vatten som rann från glaciären. Efter det åkte vi tillbaka till hostlet och åt mat innan vi gick till stranden med gänget och kollade på solnedgången.

Dag 61

Idag lämnade vi hostlet och åkte vidare. Vi lämnade västkusten och åkte in mot landet till Christchurch. På vägen stannade vi till vid utkiksplatser och har fått se riktigt fina vyer! Nu spenderar vi natten här och åker till Franz Josef imorgon.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.