Dag 62

Idag har vi åkt ganska mycket bil. Vi startade dagen med en frukost och ingefärste då vi börjat känna oss lite halvkrassliga med halsont och täppta näsor. Så vi hoppas att ingefäran hjälper lika bra här som den gör hemma!

Vi hoppade in i bussen och vi åkte på en av Nya Zeelands rakaste vägar. Härligt att åka på raka vägar då de flesta vi åkt på hittills har varit snirkliga! Men vilka idioter det finns här som inte borde sitta bakom ratten. Antar att dem finns överallt och att man aldrig kommer ifrån dem oavsett vart man befinner sig.

Fösta stoppet blev vid en liten stad, där passade jag på att köpa en mössa, eftersom min som jag hade med mig blev stulen och nu kände jag att jag kan behöva en. Den va såklart på rea och kostade 9,90 dollar, vilket ungefär motsvarar 65kr vilket jag tycker va ett bra pris! Andra stoppet vi gjorde var när vi skulle äta lunch, och oj!!! Vilken fin plats! En utav de finaste platserna vi hittills har sett på resan. Även om det regnade och var mulet så var det så vackert! Det var en stor stor ”sjö” som var klarblå. Runt om och i bakgrunden var det berg, vissa med snö på topparna. Så vackert! Där satt vi och åt vår lunch idag, det kan man inte klaga på.

Tredje stoppet vi gjorde var bara vid en utkiksplats över en liknande ”sjö”. Sedan stannade vi till och gick en promenerad, Tasmans Walk. Den gick till en utkiksplats som ligger över en ”sjö” där vattnet från glaciärerna smälter ner och rinner vidare. I vattnet låg det stora isblock som hade fallit ner. Även detta vattnet var klarblått. Det var skönt med en promenad. Sedan åkte vi ca 10 minuter till och då kom vi fram till vårt hostel. Där checkade vi in och gick en till liten promenad. Sedan har vi bara slappat och lagat mat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.