Dag 63, 64, 65

Queenstown

63

Dag 63 på vår resa och vi kom fram till Queenstown. Vi skulle spendera 3 nätter där. Vi började vistelsen där med ”bugyjump”, det heter Canyon Swing. Vi åkte bil till deras ställe där man ska hoppa. Vi fick på oss selar och träffade de som jobbade. Det var härlig stämning och musik spelades. Vi var såååå nervösa men förväntansfulla. Vi skulle alltså sitta i varsin sele som sedan satt ihop, och sedan bli hängandes ut över från berget där vi var och skulle falla fritt i 60 meter sedan gunga i 120 m.

Det var sådan känsla, adrenalin! Man hann inte tänka när vi föll. Det var fantastiskt, men läskigt på samma gång. Vi är stolta över att vi gjorde det!

64

Denna dagen var vi uppe tidigt. Vi åkte nämligen Milford Sound kl 6 på morgonen. Där skulle vi åka på båttur i fjorden, se vattenfall osv. Det var ca en bilresa på 5 timmar. Vi såg så mycket vackra platser på vägen dit. Vi fick även se pingviner och ett magiskt vackert vattenfall, båten åkte så nära så fint.

65

Efter en välbehövlig sovmorgon vakande vi vid 10.30 och åt frukost. Gick sedan mot dagens aktivitet som var Canyoning. Det innebär att vi skulle åka i floder, hoppa från bergskanter, åka zipline och åka rutchkana i vattenfall.

Vi kom fram till ”kontoret” där vi fick checka in och få lite information. Vi hoppade sedan in i deras buss som körde oss mot deras ställe där man skulle få all utrustning.

Vi fick ta på oss våtdräkter som var tjockare än vanligt, pga vi skulle vara i en flod av glaciärsvatten, (det är helt blått, vackert), hjälm, sele för zipline, skor och flytväst.

Vi begav oss sedan mot floden.

Vi började med genomgång om vad men skulle tänka på och ett dopp i det ISkalla vattnet. Vi började med att åka två ziplines. Sedan en liten kort vandring för att göra absailing.

Vi blev nedsläppta för att stort vattenfall på 6 meter. Vi fick hoppa från en bergskant ca 7 meter ner i vattnet. Och glida ner längst floden. Detta var det roligaste jag (Emilia) har gjort. Det var så mycket jag trodde att jag aldrig skulle våga men jag vågade allt. Är så stolt över mig själv.

Vi avlutade med Hamburgarkväll med gänget vi reser med här i Nya Zeeland

/Emilia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.