Dag 70, 71, 72, 73

Nu börjar det närma sig slutet av denna resan, tyvärr. Det är inte ens en vecka kvar… men här kommer det en uppdatering om de senaste dagarna och vad vi har hittat på:

Dag 70

I söndags var det dagen efter vår surflektion och det kändes i kroppen. Men denna dagens händelse var ”Black water raftling”. Vilket innebar att vi hade gummiringar som vi åkte på i en grotta med självlysande tak. Häftigt men lite obehagligt att vara i en grotta med så liten yta.

Dag 71

Denna dagen hade vi träningsvärk av både surfning och raftlig. Men det var det värt. Vi åkte vidare till Taupo där vi spenderade två nätter. En heldag och den gick ut på en ca 7 h vandring i Tongariro National Park. Det var en vandring på ca 19,4 km. Vilket är en utav de längsta vi har gått här under vår resa. Ska tillägga att det var i bergen så det var blandad terräng och det tog på krafterna vissa sträckor. Men hade ändå förväntat oss värre, antar att det är bättre åt det håller iaf. Vädret var sådär, det var molnigt och regnigt så vi såg inte så mycket. På Eftermiddagen blev det ett besök hos vårdcentralen då jag på morgonen fick ngt i mitt öga och det hade varit där hela dagen, så irriterande. Det gjorde så ont att jag inte ville vänta tills det skulle gå över… (man har ju bara två ögon) så tyckte att det var lika bra att kolla upp det när det fanns tillgång till vårdcentral. Doktorn kunde inte hitta något men sa att det kan blivit ett jack i ögat så jag fick en ögonsalva. Skönt att få det uppkallat iaf! På kvällen gick vi på bio med två tjejer från gruppen. Precis vad vi behövde efter en tuff dag med vandring. Vi kollade på Queen, så bra film! Ledsam med fin!

Dag 72

Igår var det bara en 45 minuters köring. Vi åkte först till Rotokawa och kollade på en flod/fors. Coolt! Sedan åkte vi vidare till Wai-o-Tomo vilket är en plats för en form av aktiva vulkaner. Det luktade så fruktansvärt illa, men det var häftigt att se.

På kvällen åkte vi till en Tumunui. Detta är en plats där man har chans att kolla på urbefolkningens kultur och de visar upp deras ritualer osv. sån speciell upplevelse. Detta är i topp 10 på vår resa. De berättade alla är välkomna och vår ha detta som deras hem. Så jag antar nu att vi har två platser att kalla hem nu…?

Dag 73

Idag stod klockan på 06.45 och det var dags för frukost 07.00 innan det bar av mot Hobbiton. Där de har spelat in filmen The hobbit. Vi fick en guidad tour och fick berättat för oss hur allt började samt hur de gått till under inspelningarna.

Fun fact:

De hade först planterat plommonträd som de skulle vara i trädgården enligt boken. Men dessa var för stora för att ha med så de fock plantera om. Ta bort plommonträden och plantera dit äppleträd ist. Men då ta bort alla äpplen och löven från träden och fästa dit fake blad och fake plommon, eftersom det skulle precis som i boken. Så det handlar mycket om detaljerna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.